מקדש זאוס האולימפי

אחת האטרקציות הכי מיוחדות של אתונה זה מקדש זאוס האולימפי שיש המון מה לראות ולעשות בו. הבאנו לכם את כל המידע על המקום: איך מגיעים, כרטיסים, תמונות וטיפים חשובים שצריך להכיר.

מקדש זאוס האולימפי באתונה

מקדש זאוס האולימפי (Temple of Olympian Zeus), הידוע גם בשם אולימפיה, הוא מקדש שנמצא באתונה, המוקדש למלך האלים, זאוס. זהו היה אחד המקדשים הגדולים והמרשימים בעולם העתיק, ולקח יותר מ-700 שנה להשלמתו.

בניית המקדש החלה במאה ה-6 לפנה"ס, אך היא הסתיימה רק במאה ה-2 לספירה, בתקופה הרומית. את הפרויקט החל הצורר פיסיסטראטוס, ששלט באתונה במאה ה-6 לפנה"ס, אך הוא לא הושלם עד לתקופת שלטונו של הקיסר הרומי אדריאנוס במאה ה-2 לספירה. המקדש היה כל כך מסיבי שנאמר שהוא נראה מחוף אטיקה, שנמצא יותר מ-20 קילומטרים משם.

מקדש זאוס האולימפי כרטיסים ומידע על אולימפיה באתונה
בין המפורסמים בעולם - מקדש זאוס

כרטיסים למקדש זאוס 

המקום נחשב למאוד מתוייר וניתן לשריין אליו כרטיסים מראש דרך אתרי הזמנות כרטיסים מוכרים. מומלץ לשריין בשיא העונה (בקיץ). הבאנו לכם כמה אופציות לשריון מקום. לאחר ההזמנה מקבלים את הכרטיס לנייד:

ניתן ומומלץ לקחת כרטיס משולב שכולל  גם את האקרופוליס ואתרים נוספים (כולל המקדש)

שימושי המקדש

הוא שימש כמקום תפילה וכמקום לעריכת טקסים ואירועים חשובים. הוא שימש גם כאוצר, שם שמרה העיר על עושרה. המקדש היה סמל חשוב לכוחה ולעושרה של העיר אתונה, וביקרו בו אנשים מכל העולם העתיק.

בנוסף לתפקידיו הדתיים והטקסיים, שימש המקדש גם כמקום מפגש פוליטי. לכאן היו באים אזרחי אתונה לשמוע את גזירות מנהיגיהם ולהשתתף בתהליך הדמוקרטי.

למרות יופיו וחשיבותו, מקדש זאוס האולימפי נהרס במשך מאות שנים. הוא ניזוק ממספר רעידות אדמה ונבזז על חומריו על ידי תרבויות מאוחרות יותר. המקדש נהרס בסופו של דבר בשנת 267 לספירה על ידי ההרולים, קבוצת פולשים ברברים.

כיום נותרו עומדים רק כמה עמודים של המקדש, והאתר מהווה אטרקציה תיירותית פופולרית באתונה. העמודים ששרדו הם עדות לפאר והוד של העולם העתיק ומשמשים תזכורת להישגיהם המרשימים של היוונים הקדמונים.

איך מגיעים למקדש זאוס

המקום ההיסטורי ממוקם ממש בלב אתונה, ליד האקרופוליס. הדרך הקלה ביותר להגיע לשם היא על ידי נסיעה במטרו לתחנת "אקרופולי" (Akropoli), שנמצאת במרחק הליכה קצר מהמקדש. לחילופין, אתם יכולים לקחת אוטובוס או מונית למקדש. אם אתם נוהגים, תוכלו למצוא חניה באזור שמסביב. המקדש פתוח לקהל הרחב וניתן לבקר בו מדי יום בדרך כלל.

סרטון סיור במקום:

כמה עולה כרטיס למקדש זאוס האולימפי?

הכניסה למקדש זאוס עולה 8 יורו למבוגר. אפשר גם לרכוש כרטיס משולב לכל האתרים העתיקים המרכזיים באתונה תמורת 30 יורו, שכולל גם את האקרופוליס, האגורה העתיקה ואתרים נוספים. הכרטיס תקף ל-5 ימים. סטודנטים וקשישים זכאים להנחה וילדים עד גיל 18 נכנסים חינם.

המקדש היה אחד המקדשים הגדולים ביותר בעולם העתיק, והעמודים הקורינתיים שנותרו (גובהם 17 מטר) הם מהמרשימים ביותר שנשתמרו מיוון העתיקה. המיקום מספק נקודת מבט ייחודית על האקרופוליס ומאפשר להבין את הקשר בין המבנים העתיקים בעיר. בהחלט שווה ביקור, במיוחד אם יש לכם כרטיס משולב.

ביקור טיפוסי במקדש נמשך כ-30-45 דקות. מספיק זמן לסייר באתר, לקרוא על ההיסטוריה, לצלם את העמודים המרשימים ולהתרשם מהנוף לאקרופוליס. מומלץ להגיע בבוקר מוקדם או לקראת שקיעה לתאורה הטובה ביותר לצילום.

האם התוכן היה מועיל?

הקלידו על הכוכבים לדירוג!

דירוג ממוצע 4.7 / 5. ספירת דירוג: 39

אין הצבעות עד כה! היו הראשונים לדרג את הפוסט הזה.

אז מה היה לנו בכתבה?

הכי נצפים השבוע
מלונות מומלצים
שווה לראות
רשימת מלונות מומלצים במרכז אתונה שכדאי להכיר בחופשה
לקריאה נוספת

כתבות מומלצות

ספורה אתונה

ספורה אתונה

אם אתם מחפשים סניפים של ספורה באתונה, תופתעו לגלות שיש המון מהם! עשינו לכם קצת סדר על רשימת הסניפים, מיקומים